Dwang.eu Nieuwsbrief

20 december 2015

OVERZICHT OCSS

We zijn blij het jaar te kunnen afsluiten met een groot overzicht van alle problematiek uit het obsessieve-compulsieve spectrum.

Dwang kan voorkomen in veel gedaantes. We hebben geprobeerd dat te ordenen, daarbij gebruik makend van de kennis die er is over subtypes. Vaak wordt dwang ingedeeld naar uiterlijke dwanghandelingen terwijl zich ook heel veel mentaal afspeelt, zowel bij obsessies als compulsies. Door te ordenen naar type obsessie en naar type compulsie hebben we hopelijk het merendeel van de vormen weten te plaatsen. Voor de volledigheid hebben we een lijst toegevoegd met specifieke vormen van dwang en hoe die genoemd worden.

We hopen dat dit overzicht helpt om de diverse verschijningsvormen van dwang beter te kunnen begrijpen. 

Mocht iemand een vorm van dwang niet terug kunnen vinden dan is hij van harte uitgenodigd dit te melden via info@dwang.eu. Dat geldt natuurlijk ook voor onjuistheden en andere reacties op dit overzicht. Omdat er nog volop gewerkt wordt aan de pagina's op de website, zullen later nog meer linken in het overzicht worden toegevoegd.

We wensen iedereen een goed 2016 vol vertrouwen en zonder ongezonde twijfel.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor de nieuwsbrief.