Dwang.eu Nieuwsbrief

27 maart 2016

In deze nieuwsbrief

  • Lijst van behandelaars
  • Nieuwsbrief voor professionals
  • Campagne Nederlandse Hersenbank
  • Theatervoorstelling over dwang
  • Oproep tv-programma hypochondrie

LIJST VAN BEHANDELAARS

Het vinden van hulpverlening specifiek voor Obsessieve-Compulsieve Spectrumstoornissen (OCSS) kan een hele zoektocht zijn. We willen daar graag een bijdrage aan leveren door een openbare lijst van behandelaars van Nederland en België aan te bieden. De lijst is nog in opbouw maar wel al online te vinden! Aan de lijst van behandelcentra die er al was, wordt ook nog verder gewerkt.

Behandelaars (BIG) met specifieke deskundigheid in OCSS die ook vermeld willen worden, kunnen mailen naar info@dwang.eu. 

NIEUWSBRIEF VOOR PROFESSIONALS

Een aantal maanden geleden hebben we de nieuwsbrief gesplits in 3 soorten: één voor blogs, een nieuwsbrief voor professionals en deze algemene nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief voor professionals ontvangen maar je weet niet zeker of je bent aangemeld, klik dan in deze link om je instellingen te wijzigen.

CAMPAGNE NEDERLANDSE HERSENBANK

Uit het persbericht:

"In Nederland hebben honderdduizenden mensen een psychiatrische aandoening zoals schizofrenie, depressie of een dwangstoornis. Om te onderzoeken wat er mis gaat in het brein van deze patiënten is hersenweefsel nodig. Op dit moment is er een groot tekort aan menselijk hersenweefsel voor onderzoek. Daarom start de Nederlandse Hersenbank tijdens de Brain Awareness Week de campagne ‘We hebben hersens nodig’."

Lees het hele persbericht of bekijk de rapportage van EenVandaag met o.a. auteur Myrthe van der Meer.

THEATERVOORSTELLING OVER DWANG

CONTROL ALT DELETE is een nieuwe voorstelling van De Firma Zorgbehang over de dwangstoornis:

"Wanneer is iets gewoon een eigenaardigheidje, iets van jou alleen en wanneer is het een stoorzender? Wat als de gedachte om de gedachte jou vast zet en je letterlijk niet meer verder kunt. Als jouw stukje houvast geen veiligheid meer biedt, maar zorgt voor chaos en de roze olifant niet meer in een kooi te vangen is?"

Lees meer op deze pagina

OPROEP TV-PROGRAMMA HYPOCHONDRIE

Voor een pilot (dus niet direct voor uitzending) is Warner Bros TV Nederland op zoek naar mensen met hypochondrie.

Meer informatie en een emailadres vind je op deze pagina.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.