Dwang.eu Nieuwsbrief

17 januari 2016

In deze nieuwsbrief o.a.:

  • Begeleiders lotgenotengroepen gezocht
  • Eerste Nederlandse Depressiegala
  • Engelstalig boek over intrusies

ADF STICHTING ZOEKT BEGELEIDERS LOTGENOTENGROEPEN

Deelnemen aan een lotgenotengroep kan een belangrijke rol spelen in het vergroten van (h)erkenning, inzicht en openheid t.a.v. je problematiek. De ADF stichting organiseert voor haar leden groepen door heel Nederland.

De ADF stichting zoekt begeleiders voor lotgenotengroepen Dwang. Zij krijgen een gedegen training en begeleiding om de groep te starten. Lees voor meer informatie deze pagina. Je vindt er ook informatie over de locaties van groepen en hoe je kan deelnemen als lotgenoot.

EERSTE NEDERLANDSE DEPRESSIEGALA

Karin Bloemen, Javier Guzman en Mike Boddé zijn enkele van de vele prominente performers die tijdens het eerste Nederlandse Depressiegala aandacht vragen voor begrip en openheid rondom depressiviteit. Het gala wordt gehouden in Theater Amsterdam op maandag, Blue Monday, 25 januari 2016. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. 

Meer informatie over het programma en de kaartverkoop vind je op GGZ Nieuws.

PURE OCD

Rose Bretécher legt in deze video uit wat het betekent om Pure OCD te hebben. Hiermee worden vaak intrusieve obsessies bedoeld over seksuele of agressieve beelden. Rose heeft het boek Pure geschreven. Lees meer op haar website.

NB Alles is Engelstalig.

STEL JE VRAAG

Voor vragen over dwang, kun je per mail contact opnemen met deskundigen en ervaringsdeskundigen. Psychiater Menno Oosterhoff is naast de mail ook telefonisch bereikbaar. Zie meer op deze pagina.

DEELNEMERS VOOR ONDERZOEK

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk om meer te weten te komen over dwang(gerelateerde) problematiek en hoe het behandeld kan worden. Regelmatig worden er deelnemers gezocht voor onderzoek. Heb je interesse of ken je iemand die misschien wil meedoen, kijk dan op deze pagina.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.