Dwang.eu Nieuwsbrief

28 februari 2016

In deze nieuwsbrief

 • Computerspel voor dwang
 • Interviews en TV
 • Sociale aandelen

  COMPUTERSPEL VOOR KINDEREN MET DWANG

  Ricky and the Spider is een bewezen effectief computerspel voor kinderen met obsessieve-compulsieve stoornis. Het combineert de belangrijkste elementen van cognitieve gedragstherapie in een therapeutisch spel en kan ingezet worden ter ondersteuning van de behandeling.

   INTERVIEWS

   Eind januari 2016 publiceerde de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden dit interview met psychiater Menno Oosterhoff over de dwangstoornis in het algemeen en zijn eigen dwangstoornis.

   We kregen toestemming om het interview van september 2014 met prof. dr. Else de Haan te publiceren waarin zij vertelt over o.a. haar werk met kinderen met angst en dwang.

    TV

    Op 15 februari zond de NTR een documentaire uit over De Levenseindekliniek die veel stof deed opwaaien. Deze kliniek is voor mensen met een euthanasiewens. Bekijk de documentaire en toelichting erop in deze link.

    Op 3 februari was op RTV NH een reportage te zien over Claudia Spiekermans leven met een dwangstoornis.

     SOCIALE AANDELEN

     De website Dwang.eu en het bijbehorende OCD Netwerk is op geheel vrijwillige basis tot stand gekomen en opgebouwd. Stichting Dwangstoornis is opgericht voor fondsenwerving en subsidieaanvragen. Donaties worden gebruikt voor informatiedagen of bijeenkomsten voor vrijwilligers, reiskostenvergoeding en overige kosten t.b.v. informatieverstrekking. 

     Je kunt ons steunen door een sociaal aandeel te (ver)kopen. Lees meer op deze pagina.

      Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.